[...] Ugljanin-i e ndryshon rrëfimin simbas pritshmënisë së ndigjuesit. Por te kânga në shqyrtim, i mërzitun me pyetjet e shumta dhe teknikat eksperimentuese të Parry-t – që e ban me e përsëritë të njêjten kângë, herë të këndueme dhe të regjistrueme, mandej të diktueme, dhe nji herë të tretë të këndueme sërish dhe të regjistrueme – ai reagon si nji artizan i kritikuem se e ká bâ keq punën [...]

Arshi Pipa, “Etnia albanese e minoranze linguistiche in Italia”: Atti del IX Congresso Internazionale di Studi Albanesi – Palermo, 25-28 Novembre 1981 (a cura di Antonino Guzzetta), Istituto di Lingua e Letteratura Albanese – Università di Palermo, Palermo 1982.

Përktheu nga origjinali italisht: Lisandri Kola